Tänään testataan Koffin uutuus Koff rock olut

Jonka maunmuokkaamisessa on ollut mukana laulu- ja soitinyhtye Kotiteollisuus. Rock olutta testatessa pitää tietysti ottaa huomioon oluen luonne ja saada sitä vastaavat testiympäristöt. Ensimmäinen tehtävä oli siis saada hikiset oltavat kuin rokkitähdellä keikan jälkeen. Näillä pakkasilla oma kunto ei riittänyt juosta niin kauan että saisi kunnon hien, saatikka pystyä kirjoittamaan sen jälkeen jotain järkevää.

Lumihanki,poliisi, kirves ja perhe

Ei auta muuta kuin hakea kirves

Saunan pesä

Ja alkaa pilkkomaan puita pienemmiksi, että mahtuvat kiukaan pesään. Ensimmäinen olut on ollut jo tovin hangessa Korvia hellivä sihahdus saa janon kielelle, pieni pyyhkäisy suupielistä kädellä, että valuva vesihöyry ei pilaisi makua. Ensimmäinen suu tuntuma on vetinen ja saa epäilemään onko Hynynen menettänyt sydämensä päärynäsiiderille. Jälkimakuna tulee vähän jo sitten makua. Muutaman huikan jälkeen voi maistaa eri makuja jo enemmänkin taisi olla janossa syy kuin oluessa. Tämä on helposti juotavaa, mutta kuitenkin antaa makua siitä pitäville. Tämä ei ole mitään Jenkki kuravettä, vaan tässä on selvästi oluen maku. Otetaan lisää löylyä ja hikeä pintaan, jotta päästään testin seuraavaan osaan.

Toinen olut otetaankin pukuhuoneessa Hurriganesin soidessa.


Koff rock tölkki

Kotiteollisuutta en laittanut soimaan ettei testin tulos pääse vääristymään. Tämä olut on lämpötilaltaan huoneen lämpöinen ( nykyisillä eko arvoilla noin 18 'C) eihän rock henkisissä tilaisuuksissa aina ehdi saamaan olutta kylmään, saatikka jos ollaan festareilla. Pettymys on ehkä suurin ensimmäisen hörpyn ensifiilis, vieläkin vetinen ensituntuma. Menee muutama hörppy ennen kuin oluesta saa makua.






Testin viimeinen osa ( vaikein )

Olut tölkin lämmitys

Festariolosuhteet

Olut lämmitettiin puuhellan päällä, jotta saataisiin tarpeeksi lämmintä olutta kuvaamaan aamuherätystä festariteltasta. Mietin pitäisikö lähteä juoksemaan alasti kylille, että pääsisin samaan häpeän tunteeseen jota me kaikki olemme oletettavasti kokeneet aamulla herätessämme tuntemattoman vierestä tai muuten vain miettineeksi mitä sitä on tullut tehtyä.Ja että kokemus saataisiin aikaan todellisessa muodossa, pitäähän sitä saada festari ruokaa. .mikrossa lämmitetyt Kivikylän palvarin pyörykät kera aura sinapin vastaavat vähintäänkin festariruoan tasoa. Lihapullat eivät tietystikkään ole kuumia vaan hailakoita :)

Oluttölkki on käden lämpöinen,hieman hirvittää...

Lihapulla suuhun sinapin kera, maistuu hyvältä, nyt pitäisi uskaltaa maistaa olutta. Yllätys on positiivinen, olut antaa hyvän hapokkuuden ruoalle ja saa sinapin parhaat puolet esiin. Kuviteltu Moraalinen krapula häviää itsestään ja saa ahmimaan lisää lihapullia sekä olutta. Olut on mielestäni nyt parhaimmillaan, antaa ruokaan potkua ja vetisestä alkumausta ei ole tietoakaan. Taskulämpinä tai muuten vain helteessä repusta napattava ruokajuomaksi valitsisin ehdottomasti tämän.




Leave a Reply.

    Kirjoittaja

    toimii Rauman Onnelan ravintolapäällikkönä. Teksit ovat hänen mielen tuotoksia, eivätkä välttämättä vastaa hänen edustamansa yhtiön mielipiteitä

    Kirjoitukset

    April 2013

    kategoriat

    All